Najnowsze Wyniki/Kalendarz
Getty Images / Chris Brunskill / Na zdjęciu: Jorginho (z prawej)

Superpuchar Europy. Liverpool - Chelsea. Wpadka The Blues z koszulką Jorginho

Dominika Pawlik
Dominika Pawlik
Jorginho czy Jorghino? - zastanawiali się fani, oglądając spotkanie o Superpuchar Europy pomiędzy Chelsea i Liverpoolem. "The Blues" zaliczyli wpadkę, bo ich zawodnik występował z literówką na koszulce.

Chelsea FC w lutym tego roku dostała zakaz dokonywania transferów w dwóch najbliższych okienkach transferowych. Wszystko za sprawą naruszenia zasad dotyczących niepełnoletnich piłkarzy.

Międzynarodowa Federacja Piłkarska (FIFA) podjęła decyzję, że Chelsea nie będzie mogła dokonywać transferów na szczeblu krajowym oraz międzynarodowym.

Czytaj też:
-> Superpuchar Europy. Liverpool - Chelsea. Kibice oszaleli na punkcie Mohameda Salaha (wideo)
-> Liga Europy. Atromitos - Legia. Aleksandar Vuković: Do tej pory graliśmy pod wiatr

Tymczasem w meczu Superpucharu Europy Chelsea z numerem 5 na koszulce miał napisane "Jorghino", co bardzo szybko zauważyli internauci. Zaczęli żartować, że The Blues wbrew zakazowi pozyskali nowego zawodnika. Była to oczywiście tylko literówka, której najwyraźniej nikt nie zobaczył lub zauważono ją na tyle późno, że Jorginho nie mógł już dostać nowego stroju meczowego.

W spotkaniu o Superpuchar Europy UEFA udział wzięli Liverpool (zwycięzca Ligi Mistrzów 2019) oraz Chelsea (zwycięzca Ligi Europy 2019). Po raz pierwszy w historii doszło do pojedynku dwóch ekip z Anglii w walce o to trofeum.

Mecz w Stambule zakończył się zwycięstwem Liverpoolu po rzutach karnych 5:4. Po 90 minutach był remis 1:1, zaś po dogrywce 2:2.

ZOBACZ WIDEO Puchar Ligi Anielskiej. Pięknie trafienie Mateusza Klicha. Leeds United w kolejnej rundzie [ZDJĘCIA ELEVEN SPORTS]

Czy Chelsea zdobędzie mistrzostwo Anglii w sezonie 2019/20?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Komentarze (0):

Komentarze (0)

PRZEJDŹ NA WP.PL