Najnowsze Wyniki/Kalendarz
Newspix / JAKUB PIASECKI / Na zdjęciu: Mariusz Rumak

Kluby reagują na kuriozalne oświadczenie Odry Opole. Stawką między innymi ceny koszulek oraz zjazd do kopalni

Bartłomiej Bukowski
Zarząd Odry Opole postanowił za pomocą social mediów obwieścić światu ultimatum postawione Mariuszowi Rumakowi. Oświadczenie przedstawione na Twitterze odbiło się szerokim echem, a sparodiować je postanowiło kilka innych zespołów.

Po tym jak Odra Opole zdobyła zaledwie 1 punkt w 5 pierwszych kolejkach na zapleczu Ekstraklasy, trener Mariusz Rumak otrzymał od zarządu ultimatum zdobycia minimum 7 punktów w trzech najbliższych kolejkach (więcej TUTAJ). Nie byłoby w tym nic zaskakującego, gdyby nie fakt obwieszczenia tego światu na Twitterze. Taki sposób przedstawienia stanowiska władz spotkał się z powszechną krytyką, a sparodiować to postanowiły Miedź Legnica, Cracovia oraz GKS Jastrzębie.

Czytaj także: Znamy sędziów na 6. kolejkę PKO Ekstraklasy i hit Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław

Jako pierwsze, na ten pomysł wpadły osoby zajmujące się marketingiem Miedzi.

"Zarząd Klubu Miedź Legnica podjął decyzję, że w przypadku braku zwycięstwa w najbliższym meczu z fksstalmielec oraz niezdobycia 4 punktów w kolejnych dwóch meczach, koszulka meczowa będzie sprzedawana w promocyjnej cenie" - możemy przeczytać w oświadczeniu Legniczan.

Chwilę później, podobny post pojawił się na Twitterze GKS-u Jastrzębie.

"Zarząd Klubu GKS Jastrzębie podjął decyzję, że w przypadku braku zwycięstwa w najbliższym meczu z Wartą Poznań oraz niezdobycia 4 punktów w kolejnych dwóch meczach, piłkarze zjadą do kopalni na dół zobaczyć, jak wygląda praca pod ziemią" - tak dla odmiany brzmi treść komunikatu GKS-u.

Ostatni zareagowali marketingowcy Cracovii. Ci jednak uderzyli się w pierś i na szali postawili własne posady.

"Zarząd MKS Cracovia SSA podjął decyzję, że w przypadku osiągnięcia min. 100 serduszek i 20 retweetów pod tym tweetem, marketing Cracovii nie zostanie zwolniony, mimo, iż tym razem trochę zaspał". Minimum jednak bardzo szybko zostało spełnione i osoby zajmujące się mediami społecznościowymi w Cracovii mogą spać spokojnie.

ZOBACZ WIDEO Legia Warszawa - Rangers FC. Dwumecz bez wyraźnego faworyta? "Szanse są równe"

Czy Twoim zdaniem decyzja o publicznym postawieniu ultimatum Rumakowi była słuszna?

• PiSB Zgłoś
    Ale o co Wam chodzi? Trochę nie rozumiem? O to, że Ich Wysokości Dziennikarze pominięci przy źródełku? Przecież zawsze dziennikarze lecą pierwsi, by informować o ultimatum, nawet
    jeżeli trzeba jakoś "zmiękczyć kogoś z kręgu klubu", by "chlapnął", choć klub postanowił nie upubliczniać ultimatum. Tu zaś - klub sam to zrobił, to dlatego takie larum i oburzenie dziennikarzy? To znaczy - rozumiałbym, gdyby M. Rumak się dowiadywał z twettera także. Nie ma jednak żadnej w tekście informacji, jakoby tak było. Stąd moje oburzenie na oburzonych dziennikarzy. Powtarzam - co innego, gdyby przez twitter albo inne medium zanim by przekazano M. Rumakowi ultimatum, już wypłynęłaby wiadomość na zewnątrz. Jeżeli jednak to było zachowane - to o co chodzi? Wydaje się, że tylko o zaniepokojonych dziennikarzy, że osłabia się ich Jaśniepańska pozycja.

PRZEJDŹ NA WP.PL