Najnowsze Wyniki/Kalendarz
WP SportoweFakty / Arkadiusz Siwek

Prezes ROW-u obiecuje, że oświadczenia będą do końca dnia

Jarosław Galewski
Kluby PGE Ekstraligi czekają na oświadczenia od zawodników. Niektórzy mają problem, żeby je skompletować. Kibiców swojego zespołu uspokaja prezes Krzysztof Mrozek.

ROW Rybnik w związku z wymaganymi oświadczeniami miał sporo do zrobienia. Z naszych informacji wynika, że z tematem szybko uporał się Grigorij Łaguta. Żadnych problemów nie ma również z polskimi seniorami. Co z resztą zawodników?

Klub potrzebował jeszcze oświadczeń od Jake'a  Allena, Maxa Fricke i Fredrika Lindgrena. Ten pierwszy musiał załatwić podpis od Somerset Rebels. Jego rodak od Rospiggarny Hallstavik i Belle Vue Aces. Z kolei Lindgren musiał dojść do porozumienia z Wolverhampton Wolves. Jak udało nam się ustalić, nie wszyscy załatwili jeszcze podpisy.

Krzysztof Mrozek przekonuje, że nie ma powodu do obaw. Szef rybnickiego klubu zapewnia, że temat oświadczeń w ROW-ie zostanie zamknięty do końca dnia. - Mam obiecane, że dziś spłynie do mnie reszta wymaganych oświadczeń. Cały proces jest nieco utrudniony, bo dwóch moich zawodników jest na drugim końcu świata. Jestem jednak przekonany, że dziś zamkniemy wszystkie tematy i nie będzie z tym żadnego kłopotu - tłumaczy.

Kup bilet na PZM Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland. KLIKNIJ i przejdź na stronę sprzedażową! ->

ZOBACZ WIDEO Bartosz Zmarzlik: Znowu moim celem jest zajęcie miejsca w ósemce

Czy Ekstraliga powinna wymagać oświadczeń od zawodników?

na Facebooku.

• sympatyk żu-żla Zgłoś
    Zobaczymy czy zawodnicy nie będą mieli nietakty z innymi klubami.o ten świstek papieru,
    • Leszczyński fan Zgłoś
      Już po północy jak tam obietnice panie Mrizek ? Jak już pan obiecał PO to może teraz medal ? A co tam , śmieszniej będzie
      • Leszczyński fan Zgłoś
        Ten kreutz to ma tupet. W Lesznie co roku walczą o złoto , nie licząc tego , podczas gdy Row co roku strach przed spadkiem. A on w kółko jak maniak uczepił się pechowego jednego sezonu ?
        Kiedy Row zdobył choćby brąz DMP ? 20 lat czy więcej ? A kiedy wszedł do PO ? Ten człowiek naprawdę jest śmieszny , wypisując takie fanaberie. No ale jakiś musi się dowartościować ? A jeszcze nie tak dawno pisał że Row mu wisi ? Śmiech na sali
        Wszystkie komentarze (9)

PRZEJDŹ NA WP.PL