Najnowsze Wyniki/Kalendarz
Andriej Karpow WP SportoweFakty / Bartosz Przybylak / Andriej Karpow

Dariusz Ostafiński: Jeszcze jeden taki mecz i zacznę krzyczeć "sędzia kalosz" (komentarz)

Dariusz Ostafiński
Dariusz Ostafiński
Po inauguracji PGE Ekstraligi w Toruniu pisaliśmy o dwóch poważnych wpadkach sędziego Tomasza Proszowskiego. W Zielonej Górze arbitrem był wyżej notowany Wojciech Grodzki, ale znowu odnotowaliśmy jeden gruby błąd.

TAURON dziękuje za kibicowanie podczas cyklu Speedway Euro Championship
Co z tymi sędziami? Po inauguracji PGE Ekstraligi na Motoarenie pisaliśmy o wpadkach Tomasza Proszowskiego, który w dwóch spornych sytuacjach podjął gospodarskie decyzje. Został za nie skrytykowany przez szefa sędziów Leszka Demskiego w Magazynie PGE Ekstraligi w nSport+. My oceniliśmy arbitra z Tarnowa na trójkę w skali od 1 do 6, bo też mieliśmy swoje zastrzeżenia.

Drugi mecz w tym sezonie, spotkanie Ekantor.pl Falubaz Zielona Góra z Get Well Toruń, pokazuje że chyba mamy z sędziami jakiś głębszy problem. Albo to jest całkowita obniżka formy, albo co najmniej trudne wejście w sezon (nie rozgrzani jacyś tacy). Wojciech Grodzki, arbiter meczu w Zielonej Górze ogólnie nie sędziował źle, popełnił najwyżej jakieś drobne błędy, które można przemilczeć, ale w 14. biegu zwyczajnie dał popalić wykluczając Andrieja Karpowa. Za co? Nie mam pojęcia?

Na pierwszym łuku Karpow przykleił się do krawężnika i jechał swoją ścieżką, gdy nagle, bezpardonowo zaatakował go Adrian Miedziński. Zawodnik Get Well pojechał w swoim stylu, czyli ostro i trochę bez głowy, bo zwyczajnie wpakował się rywalowi w jego tor jazdy. Powinien być za to wykluczony (ciekawe co powie Demski w magazynie?), ale sędzia wyrzucił Karpowa. Pytam grzecznie - a co Karpow miał zrobić? Miał zaciągnąć hamulec ręczny? A może miał zjechać na trawę? Zwyczajnie nie kupuję tej decyzji panie sędzio. Gdyby ten bieg miał o czymś rozstrzygać to mielibyśmy duży problem, może nawet skandal na całą Polskę. Dobrze, że Falubaz pewnie i wysoko prowadził. Jednak czas najwyższy, żeby rozjemcy obudzili się z zimowego snu. Mam nadzieję, że w niedzielę w Grudziądzu będzie lepiej. Oby.


ZOBACZ WIDEO Primera Division: coraz lepsza sytuacja Sevilli po zwycięstwie z Granadą - zobacz skrót meczu [ZDJĘCIA ELEVEN]

Czy uważasz, że sędzia Grodzki popełnił błąd wykluczając Karpowa w 14. biegu?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

na Facebooku.

Komentarze (54):

  • eddy Zgłoś
    W panskim ..przypadku ..red.Ostafinski nie jest potrzebny ani jeden taki artykul spod panskiego ..piora , bo te ktore juz wyszly wystarczajaco obrazuja ...marnego gryzipiorka , bazujacego na
    Czytaj całość
    wywolywaniu niepotrzebnych, starc pomiedzy kibicami i szukajacego tanich sensacji ! Czlowieku czy nie zdajesz sobie sprawy, z tego ze zasmiecasz to ..forum ? Ale co sie dziwic jaki pracodawca (WP) , tacy i jego ...arbaiterzy !!!!
    • toszy82 Zgłoś
      Dość już sterowania opinią publiczną przez pseudo dziennikarzy!!!
      • Bawarczyk Zgłoś
        [b]OSTAFINSKI - KALOSZ !!![/b]Ten gosciu zaczyna wypisywac bzdury.
        Wszystkie komentarze (54)

        Komentarze (54)

        ×
          Wszystkie komentarze (54)
          PRZEJDŹ NA WP.PL