Najnowsze Wyniki/Kalendarz
Marta PółtorakWP SportoweFakty / Marcin Inglot / Na zdjęciu: Marta Półtorak

Czy Marta Półtorak pomoże Stali Rzeszów? Jasne stanowisko byłej prezes

Radosław Wesołowski
Stal nie otrzymała licencji na starty w Nice 1. LŻ i dla wielu kibiców jedyną nadzieją jest Marta Półtorak, była prezes klubu. Czy jej powrót do Stali jest realny?

Prezes Ireneusz Nawrocki nie ma wątpliwości, że Stal Rzeszów otrzyma licencję na sezon 2019. Jak podkreślał, po prostu nie dopilnował, by wszystkie niezbędne dokumenty dotarły na czas do Komisji Licencyjnej Polskiego Związku Motorowego. Kibice z Rzeszowa mocno jednak obawiają się o los swojego klubu.

Wielu sympatyków żużla w stolicy Podkarpacia szuka pomocy u osób, którym los Stali nie jest obojętny. Jedną z nich jest Marta Półtorak. - Jak fani widzieli, co się zaczyna dziać, prosili mnie o powrót do Stali. Ja jednak mówię jasno - to nie jest ten moment. W ogóle nawet nie zastanawiałam się w tym kontekście. Dwa razy do tej samej wody raczej się nie wchodzi - ucina wszelkie spekulacje była prezes Stali.

Firma Marty Półtorak Marma Polskie Folie zaangażowała się w pomoc żużlowej młodzieży w Krośnie, jednak nie to jest powodem braku zainteresowania sponsorowaniem Stali. - Poświęciłam ponad 10 lat pracy na rzecz tego klubu. Pamiętam jednak, że jeszcze jako prezes spotykałam się z nagonką niektórych kibiców, jakąś niezrozumiałą zawiścią. Wylewanie gnojówki na sponsorów, którzy wydają swoje ciężko zarobione pieniądze nie jest na miejscu. To na pewno odstrasza każdego następnego zainteresowanego wsparciem klubu - ocenia Półtorak.

Nasza rozmówczyni nie ma wątpliwości, że problemy finansowe, o których informują media to tylko wierzchołek góry lodowej. - Uważam, że obecni działacze robią krzywdę klubowi. Tu pięć tysięcy, tam trzy tysiące i tak wszystko się uzbiera. Teraz każdy myśli tylko, by nie dołożyć gwoździa do trumny Stali. Niestety tak to wygląda - kończy była prezes Stali Rzeszów.

ZOBACZ WIDEO Kacper Woryna: Nie wyobrażam sobie klubu bez prezesa Mrozka. On zna się na żużlu, a takich ludzi brakuje

Aktualne składy drużyn żużlowych:

PGE Ekstraliga -->>

Nice 1. Liga Żużlowa -->>

2. Liga Żużlowa -->>

Czy Marta Półtorak powinna pomóc Stali?

na Facebooku.

• RECON_1 Zgłoś
    Patrząc na to jak rozstała się z klubem to wątpię by miała chęć go wspierać, swoją drogą niby ma wspierać szkolenie w Krośnie ale jak będzie tak to robiła jak w Rzeszy to
    nieiwoel z tego bedzie:)
    • Piotr Trzeciak Zgłoś
      Dziennikarzyna ze smarkami z nosa(ostafiński )zaklina rzeczywistość.Najlepiej by było gdyby Nawrocki wszystko popłacił,wszystko się wyjaśniło a jednak dobrze(DLA KOGO???) gdyby Stal
      wyrzucić z ligi.Ciekawe poglądy ma redaktorzyna.Może już czas najwyższy aby bardziej zainteresować się ostafińskim-np jego miejscem zamieszkania,dobrym samopoczuciem? Co na to kibice Stali??Może warto tej kreaturze poświęcić trochę uwagi?
      • Stalowy Zgłoś
        Chętnie poznałbym zarzuty rzeszowiaków wobec p. Półtorak, bo jakoś słabo kojarzę to niby zło, co to waszemu klubowi uczyniła. Że brakło sukcesu sportowego? Nie w Rzeszowie jednym.
        Co ma powiedzieć Toruń? Gorzów czekał 31 lat na mistrza, ZG otarła się o spadek - czyli różnie to w sporcie bywa. Ja czekam na te negatywne działania Marty szkodzące klubowi - potraficie takie wymienić, Józki?
        Wszystkie komentarze (34)

Wszystkie komentarze (34)